Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De moeder van dit gezin met jonge kinderen is chronisch ziek en moet soms opgenomen worden in het ziekenhuis. Dat kan 2 dagen duren, maar soms ook een week. Het gezin ervaart al langere tijd overbelasting en heeft helaas geen familie of vrienden in de buurt wonen. De vader vindt het moeilijk om hulp te vragen, wanneer de moeder in het ziekenhuis is opgenomen, ook al voelt hij zich dan alleen staan in de zorg voor hun 8-jarige zoon, 6 jarige dochter en zoon van bijna 2 jaar.

Dit gezin kan, misschien van wel meer gezinnen uit de buurt, hulp gebruiken wanneer de moeder opgenomen wordt in het ziekenhuis. Zijn of kennen jullie een gezin in de buurt van Oud-IJmuiden, dat kan helpen het netwerk van dit gezin te vergroten? Neem dan zo snel mogelijk contact op, we kunnen jullie hulp écht goed gebruiken!

Het zou al zó veel zorgen bij de vader en de moeder wegnemen, wanneer ze steungezin(nen) leren kennen in de buurt, waar ze op kunnen rekenen. Dat zal de stress bij de moeder doen afnemen, wat ook ziekenhuisopnamen kan helpen voorkomen!

Profiel steungezin

Wij zoeken begripvolle, behulpzame gezinnen in de omgeving van Oud-IJmuiden

  • waar de bezorgde jongen van 8 jaar en/of zijn zusje van 6 jaar, in overleg met de ouders, regelmatig ontspanning vinden, angsten te laten varen en meer momenten gewoon kind kunnen zijn en blijven;
  • die praktische hulp kunnen bieden, waardoor de moeder zich minder zorgen om haar gezin maakt, omdat ze voelt dat de vader en kinderen gesteund worden.

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Barbara van der Meij de Bie neemt dan zo snel mogelijk contact op.