Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is DRINGEND op zoek naar een steungezin in de buurt van Velsen-Noord voor een zus (5) en haar broertje (4). Het gezin voelt zich al langere tijd overbelast. De vader van het gezin werkt voltijds in 2-ploegendienst en hij maakt zich grote zorgen om de chronisch zieke moeder van zijn kinderen.

Het gezin heeft helaas te weinig volwassenen om zich heen om op terug te vallen en de ouders ondervinden nu al té lange tijd overbelasting. Niet alleen speelt de chronische ziekte van de moeder een rol, er zijn ook zorgen rondom de ontwikkelingsachterstand van het oudste kind ontstaan. De moeder geeft aan dat ze het door de zorgen rondom het oudste kind nu moeilijk vinden de aandacht te verdelen over de kinderen. De ouders willen heel graag meer liefdevolle gezinnen in de buurt leren kennen, om elkaar praktisch te ondersteunen in de opvang en opvoeding van kinderen, daarom hebben zij zich aangemeld bij Buurtgezinnen.nl.

De ouders geven aan dat ze tijd nodig hebben om ook zelf op te laden en de kinderen positief te kunnen blijven opvoeden. De ouders voelen zich nu vaak te moe om iets leuks met de kinderen te doen, waar ieder kind natuurlijk wel behoefte aan heeft. Het jongetje past goed bij een gezellig steungezin waar hij zijn energie kwijt kan om (buiten) te spelen. Terwijl zijn zusje eerder goed terecht is bij een rustige, veilige plek om (buiten) te spelen. Beide kinderen zijn enorm fan van gezelschapsspelletjes: van kwartet tot ganzenbord en van mens-erger- je-niet, huisje-boompje- beestje tot sjoelen. En kunnen zich heel goed vermaken in de speeltuin of boerderij.

Het zou voor de jongen heel leuk zijn om in het steungezin een speelmaatje te treffen, waar hij mee kan spelen. Voor het meisje is een rustig, warm steungezin, dat de tijd neemt haar te leren kennen, de beste plek om zich veilig te voelen.

Profiel steungezin

Wij zoeken MET SPOED liefdevolle, begripvolle gezinnen in de buurt van Velsen-Noord om:

  • Gedurende de week (in overleg) het jongetje van 4 jaar en/of zijn zusje van 5 jaar na schooltijd op te vangen om (buiten) te spelen of een bord- of gezelschapsspelletjes te doen.
  • Adhoc soms praktische hulp te kunnen vragen, zodat de moeder even boodschappen kan doen, tijd krijgt voor het andere kind of even tijd voor zichzelf gegund krijgt om op te laden.
  • Als dat past: met (een van) de kinderen af en toe iets leuks ondernemen, zoals naar het bos, een (indoor)speeltuin of kinderboerderij gaan.

Bijzonderheden:

  • Het gezin doet graag iets terug; de moeder is erg creatief en bedreven in taarten bakken, traktaties verzinnen en maken.
  • Ook ouders waarvan de kinderen al uit huis zijn, worden van harte uitgenodigd te reageren!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de www.buurtgezinnen.nl.