Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Al een hele poos verblijft deze moeder met haar zoontje in een opvanglocatie in het centrum. En het lijkt erop dat ze nog niet direct een woning aangeboden gaan krijgen. Deze moeder geeft alles wat ze geven kan en ik zie een liefdevolle band tussen deze twee. Er wordt heel wat geknuffeld in de keren dat ik hen zie.

Deze moeder heeft lichamelijke problemen, waardoor ze niet makkelijk kan lopen. Lekker rennen met haar peuter zit er dan ook niet in. En juist dat vindt hij heel erg leuk om te doen.

Vanuit haar familie ervaart deze moeder weinig emotionele steun. Ze is zelf als 9 jarig meisje vanuit een Afrikaans land naar Nederland gekomen. Daar waren haar opa en oma erg belangrijk voor haar en was er een hechtere gezinsband. Deze mist ze nu ook voor haar kind en daarnaast zou ze hem ook een vaderfiguur in zijn leven gunnen. Een gezin waar hij ook onvoorwaardelijke liefde mag ontvangen en gelijk behandelt wordt, net als de andere gezinsleden, inclusief correctie mocht dit nodig zijn😊.

Dit lieve jongetje kan lekker spelen met auto’s en af en toe komt hij een knuffel halen. Ook vindt hij het leuk om naar filmpjes te kijken. Contact met andere kinderen wil hij heel graag, maar doordat zijn taalontwikkeling wat achter loopt, is dit soms wat lastig. Maar doordat er gerichte begeleiding gaat komen, zal dit voor hem makkelijker worden. Hij gaat nu doordeweeks ook al wat dagen naar een kinderdagverblijf in de buurt. Het gezin woont op loopafstand van de Pontsteiger en is daarom vanaf Noord heel goed bereikbaar per pont. Maar uiteraard zou een gezin uit West ook een optie zijn.

Profiel steungezin

Voor dit gezin is buurtgezinnen op zoek naar een gezin:

  • waar ze eerst samen en mogelijk later dit jongetje alleen welkom is
  • waar het liefst ook een vaderfiguur aanwezig is
  • dat een dag(deel) per week doordeweeks of in het weekend beschikbaar is
  • waar de mogelijkheid is om buiten te spelen
  • in Amsterdam Noord (dichtbij de pont NDSM of Distelweg) of West

Denk je iets te kunnen betekenen voor dit gezin, bel dan even naar onze coördinator Gonda (06-304 97 668) Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.