Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Graag komt Buurtgezinnen in contact met liefdevolle, betrokken gezinnen in de omgeving van Natuurkundigenbuurt in IJmuiden. Een overbelaste, alleenstaande, werkende moeder (beroep in de zorg) voelt al enige tijd dat de opvoedtaken, die zij alleen draagt, rondom haar kinderen haar teveel is. Ze geeft aan het erg lastig te vinden om hulp te vragen, maar heeft in deze ongekende corona-tijd tóch aan de bel getrokken bij Buurtgezinnen. Ze hoopt betrouwbare, vriendelijke ondersteuning in de opvoeding van haar zoon en dochter te vinden. De gezinnen die ze in haar omgeving kent, ervaren ook overbelasting en daar kan zij niets van verwachten. Terwijl het gezin verschillende (kleine) steun(tjes) in de rug, uit de naaste omgeving écht nodig heeft.

De jongen speelt graag buiten en is gek op z’n PlayStation. Zijn zusje houdt ook van buiten spelen knutselen, met playmobil, poppen of barbies spelen. Van koekjes/cakejes bakken. En ze is dol op paardjes, ze heeft 2 verzorgpony’s.

Wie wil helpen deze kinderen en hun moeder een beetje op te vrolijken? Ben of ken jij een vlot, betrouwbaar, leuk gezin? Ben jij met jouw gezellige gezin geïnteresseerd geraakt in Buurtgezinnen? Neem contact met ons op! Wil je dit gezin leren kennen? Dan horen we het graag!

Profiel steungezin

Wij zoeken begripvolle, betrouwbare, gezellige gezinnen in omgeving van Natuurkundigenbuurt, die:

  • Deze werkende, overbelaste moeder kunnen helpen eindelijk eens rustig een moment voor zichzelf te krijgen, om bij te tanken. Door een van haar kinderen af en toe even op te vangen.
  • Als (naaste) buren kunnen helpen met opvang voor andere ad hoc afspraken, bijv. bij ziekte of plotselinge afspraken.
  • Op afgesproken, nader overeen te komen tijden, een van de kinderen kunnen opvangen.
  • Misschien zelf kind(eren) hebben rond de leeftijd van 7 en 5 jaar, die het leuk vinden om het meisje (5) of de jongen (7) te leren kennen.

Bijzonderheden:

  • De moeder doet ook graag iets terug en kan bijvoorbeeld weleens een avondmaaltijd koken voor het steungezin, als ze willen!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.