Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een meisje van 8 jaar uit Zaandijk zoeken we een lief steungezin waar ze regelmatig in het weekend naar toe kan gaan. Ze is geboren met een lichamelijke afwijking waardoor ze een stoma heeft. We zoeken een steungezin dat snapt hoe je hier mee om moet gaan of bereid is om dit te leren.

Op school wordt ze regelmatig gepest door kinderen vanwege haar stoma. Dan komt ze huilend thuis bij haar alleenstaande moeder, die haar best doet om haar te troosten. Ze wil graag op sport, maar diverse sporten zijn niet geschikt voor haar vanwege haar beperking. Ze droomt er nu van om op dansen te gaan.

Het is een slim, vrolijk en positief meisje dat graag speelt met andere kinderen. Ook kan ze goed alleen spelen. Ze houdt van tekenen en poppen. Ze is heel creatief en is het liefst de hele dag aan het knutselen. De tablet interesseert haar niet zo.

De alleenstaande moeder van dit meisje heeft een hoop meegemaakt in haar leven. Ze heeft ook nog andere kinderen met gezondheidsklachten, waardoor het voor haar niet makkelijk is om voldoende aandacht aan alle kinderen te besteden. Ze wil graag het beste voor haar dochter en gunt haar een fijn steungezin waar ze lekker kan spelen en ongedwongen kind kan zijn.

We zijn op zoek naar een steungezin dat een zaterdag per 3 weken of om de week op zaterdag beschikbaar is. Het gezin is christelijk, een steungezin dat dat ook is zou fijn zijn, maar is geen must.

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Liefdevol steungezin dat dit meisje minimaal 1 zaterdag in de drie weken wil opvangen, maar bij voorkeur wat vaker op zaterdag.
  • Steungezin dat kan halen en brengen
  • Steungezin met kinderen is een pre
  • Steungezin met verpleegkundige achtergrond is een pre
  • Gezin in Zaanstad
  • Niet rokend gezin

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Irma de Groot neemt dan zo snel mogelijk contact op. Of bel Irma voor meer informatie op 06-1214 0374.