Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De alleenstaande moeder van een gezin met 3 jonge kinderen kampt met een chronisch aandoening en wil hiervoor in 2019 behandeld worden. Doordat de moeder geruime tijd overbelasting ervaart, in de zorg rondom haar kinderen en zichzelf, heeft het gezin weinig vrienden in de buurt. Helaas zijn er ook geen familieleden, waar het gezin op terug kan vallen. Daarbij vindt de moeder het heel moeilijk om hulp te vragen. Toch heeft zij de moed bij elkaar geraapt en zich bij Buurtgezinnen.nl aangemeld om ondersteuning te vinden voor haar 9-jarige dochter, zoon van 5 jaar en jongste dochter van bijna 1 jaar.

Het gezin heeft veel verlies en verdriet te verwerken gehad afgelopen jaren en ze kunnen wel wat positiviteit gebruiken. Daarom zijn we op zoek naar liefdevolle, begripvolle steungezinnen, waar het introverte meisje van 9 jaar even in ontspannen sfeer kind kan zijn. Zijn of kennen jullie zo´n behulpzaam gezin in (de buurt van) IJmuiden? Neem dan zo snel mogelijk contact op, we kunnen alle hulp écht goed gebruiken!

Het zou écht veel voor de moeder en haar 3 kinderen betekenen wanneer ze warme steungezin(nen) leren kennen in de buurt, waar ze op kunnen bouwen.

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Een steungezin in (de omgeving van) van IJmuiden waar dit meisje van 9 jaar regelmatig heen kan gaan.
  • Een gezin dat het leuk vindt om met dit meisje te knutselen, een bordspelletje te spelen of te gaan zwemmen.
  • Zowel gezinnen met thuiswonende kinderen, als gezinnen waarvan de kinderen al uit huis zijn worden van harte uitgenodigd te reageren.

Bijzonderheden:

  • De moeder doet graag iets terug en kookt graag, ze zou graag weleens maaltijden voor het steungezin bereiden.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden via www.buurtgezinnen.nl.