In de Amsterdamse Kinkerbuurt woont een alleenstaande moeder met haar twee kinderen. De moeder heeft pas een baby en heeft een pittige tijd achter de rug. Zij zou graag activiteiten met haar oudste zoon van 10 jaar ondernemen, maar dat lukt haar op dit moment niet.

De zoon is een sociale, leergierige, actieve jongen die graag buiten is.  Hij houdt ook van gamen en gezelschapsspelletjes. Helaas zijn er ook geen kinderen in de familie waar hij bij kan spelen en zit hij op een school die niet in zijn eigen buurt is, waardoor hij niet echt buurtvriendjes heeft. “Het zou zo fijn zijn als hij bij iemand thuis zou mogen spelen met kinderen van zijn eigen leeftijd”, zegt zijn moeder.

Alleen spelen is niet leuk en alleen buiten spelen vindt de moeder ook niet echt veilig in de drukke buurt waar zij wonen.

Is er een gezin in de Kinkerbuurt die het gezellig vindt dat deze jongen bij hun komt spelen of bij wie hij mag aanbellen om samen buiten te spelen?

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in de Amsterdam Kinkerbuurt dat;

  • Het gezellig vindt om op een vaste middag in de week of twee weken nog een kind erbij te hebben thuis.
  • Kinderen in de leeftijd van 10 jaar heeft.
  • Kinderen de ruimte geeft en gunt om zichzelf te kunnen zijn.
  • Het leuk vindt om activiteiten te ondernemen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Aretha Gijsbertha, coördinator Buurtgezinnen voor Amsterdam West en Nieuw-West, via aretha@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-34192211.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl.