Voor een 3-jarig jongetje uit de Heidebuurt in IJmuiden zoeken we dit keer een behulpzaam, gezellig steungezin. Zijn vader en moeder zijn 2 jaar geleden in IJmuiden komen wonen, vanuit Amsterdam. De vader werkt fulltime en de moeder wil ook weer na haar zwangerschapsverlof aan het werk. Ze hebben eind februari een dochter gekregen. Het jonge gezin wil erg graag voor hun opgroeiende zoon, dochter en henzelf meer sociale contacten opdoen. De ouders hadden goed contact met naaste buren, die helaas zeer recent zijn verhuisd. Ze hebben geen familie of vrienden in de buurt om op terug te kunnen vallen.

Het peutertje houdt van (voor)lezen en puzzelen en vindt het bijvoorbeeld leuk om meegenomen te worden naar de bibliotheek. Binnen- en buitenspeeltuinen of de kinderboerderij zijn zeker ook aan hem besteed. Een balletje trappen (samen) vindt hij zeker ook een leuke bezigheid.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in de buurt van (de Heidebuurt) IJmuiden dat:

  • In overleg een dagdeel in de week de peuter op wil vangen, zodat de moeder tijd heeft voor het pasgeboren babyzusje en haar broer ook voldoende positieve aandacht krijgt.
  • Wellicht een kind, neefje, buurkind heeft in de leeftijd van de peuter om mee te spelen.
  • De vader en moeder en hun kinderen wil helpen hun netwerk uit te breiden.

Bijzonderheden:

  • Ook ouders waarvan de kinderen al uit huis zijn of kinderloze stellen, worden van harte uitgenodigd te reageren, als zij het leuk vinden om deze lieve kersverse grote broer en peuter op te vangen!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.