Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een vrolijk meisje van 10 zoeken we een steungezin in de Wiken, de Bouwen of de Venen.

Het gaat om een gezellig druk gezin met veel zorg rond 4 kinderen. De krachtige positief ingestelde moeder heeft het zwaar doordat ze door een akelig ongeluk lichamelijk is beperkt en veel pijn en vermoeidheid ervaart. Het gezin heeft ambulante begeleiding en staat open voor hulp en steun. De zorg en de opvoeding is soms best pittig. Binnen het gezin zijn nodige spanningen, wat heeft te maken met één van de andere kinderen.

Ter ontlasting van de gezinsdynamiek zoeken we daarom 1 x per 2 weken in het weekend een steungezin voor het jongste meisje. Het is een enthousiast vrolijk meisje met een leer- en ontwikkelachterstand. Ze houdt van spelen met poppen, spelletjes (mens erger je niet) en knutselen. Het zou fijn zijn als het steungezin haar mee naar buiten wil nemen, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of speeltuin. Zodat het meisje even rust krijgt en “haar momentje heeft”. En meekrijgt hoe andere zusjes en/of broertjes met elkaar omgaan. Wat haar wereld zal vergroten en bijdragen aan haar ontwikkeling. En zodat de moeder ook even wat ruimte krijgt om wat leuks met haar andere dochter te doen.

Profiel steungezin

Ter ontlasting van de gezinsdynamiek zoeken we 1 x per 2 weken in het weekend:

  • een liefdevol steungezin met thuiswonende kinderen, leeftijd is niet zo belangrijk.
  • bij voorkeur op de zaterdagmiddag.
  • een gezin waar het meisje kan meedoen in de alledaagse dingen zoals spelletjes doen, spelen, knutselen, mee naar buiten, naar de speeltuin e.d.
  • een gezin dat duidelijk is en kan begrenzen.
  • een gezin dat kan halen en brengen.

Zijn jullie zo’n lief gezin dat iets wil betekenen voor dit gezin?
Je kunt hiervoor contact opnemen met Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Smallingerland via sjikke@buurtgezinnen.nl of bel 06-25190848.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.