Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Een jongen van 8 jaar woont met zijn 3 kleine zusjes en alleenstaande moeder in Velserbroek. De moeder voelt zich momenteel overbelast. Het gezin heeft een verdrietige scheiding te verwerken (gehad), wat erg veel energie van de moeder heeft gevergd. Helaas woont de naaste familie van het gezin te ver weg. Wél heeft de moeder een paar goede kennissen, die helpen, maar de zorg voor de 4 kinderen is té groot en vanaf januari 2019 gaat de moeder weer 4 dagen per week werken en kan zij wel wat steun uit de buurt gebruiken.

Buurtgezinnen is voor dit gezin op zoek naar een steungezin, waar de jongen van 8 jaar een dagdeel heen kan op vrijdag of een dagdeel in het weekend, zodat de moeder een moment voor zichzelf kan krijgen en positief in de opvoeding van de 4 kleine kinderen kan blijven staan.

Voor de jongen zou het leuk zijn om in het steungezin een speelmaatje te treffen, waar hij mee kan schaken of spelen.

Profiel steungezin

Wij zoeken gezinnen waar ze weten wat `schaakmat` betekent in (de buurt van) Velserbroek:

  • waar de jongen van 8 jaar op vrijdag of in het weekend een dagdeel opgevangen kan worden;
  • die de moeder kunnen helpen positief te blijven in de opvoeding van haar hoogbegaafde zoon en 3 andere kleine kinderen.

Ken jij of ben jij een familielid van een gezin, die deze overbelaste moeder wat verlichting kan bieden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Barbara van der Meij de Bie neemt dan spoedig contact op om verder in gesprek te gaan!