Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De alleenstaande moeder van een gezin met 3 jonge kinderen, van 9 jaar, 5 jaar en bijna 1 jaar kampt met een chronisch aandoening en wil hiervoor in 2019 behandeld worden. Doordat de moeder geruime tijd overbelasting ervaart, in de zorg rondom haar kinderen en zichzelf, heeft het gezin weinig vrienden in de buurt. Helaas zijn er ook geen familieleden, waar het gezin op terug kan vallen. Daarbij vindt de moeder het echt heel moeilijk om hulp te vragen. Ze heeft dan ook alle moed bij elkaar geraapt en zich bij Buurtgezinnen.nl aangemeld om ondersteuning te vinden voor haarzelf en haar 3 kinderen.

Het gezin heeft veel verlies en verdriet te verwerken gehad afgelopen jaren en ze kunnen wel wat positieve energie gebruiken. We zijn voor het actieve zoontje van 5 jaar op zoek naar een sportief steungezin, waarbij hij even zijn energie kwijt kan. Door bijvoorbeeld te voetballen. Ook wil hij graag op zwemles en kan de moeder daarmee hulp gebruiken. Hij vindt het ook leuk om bij AH voetbalplaatjes te verzamelen en daar heeft zijn moeder ook niet altijd energie voor. Zijn of kennen jullie zo´n sportief, actief en behulpzaam gezin in (de buurt van) IJmuiden? Neem dan zo snel mogelijk contact op, we kunnen alle hulp écht goed gebruiken!

Voor de moeder en haar 3 kinderen zou het écht heel veel betekenen wanneer ze binnenkort liefdevolle steungezin(nen) leren kennen in de buurt, waar ze op kunnen bouwen.

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Een begripvol steungezin in (de omgeving van) van IJmuiden.
  • Een gezin waar dit actieve jongetje regelmatig heen kan gaan om te spelen.
  • Het is een pre als je wilt helpen met het brengen en halen naar zwemles.
  • Zowel gezinnen met thuiswonende kinderen, als gezinnen waarvan de kinderen al uit huis zijn worden van harte uitgenodigd te reageren.

Bijzonderheden:

  • De moeder doet graag iets terug en kookt graag, ze zou graag weleens maaltijden voor het steungezin bereiden.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden via www.buurtgezinnen.nl.