Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een traditioneel Chinees echtpaar met een jongen van 6 jaar, een gezellig steungezin met kinderen, waar de jongen op de woensdagmiddag kan gaan spelen. De ouders van de jongen en ook hijzelf, vinden het belangrijk dat hij kennis kan maken met de Nederlandse taal, cultuur en omgangsvormen.

Het gezin woont sinds begin vorig jaar in Heemskerk, hiervoor woonde zij in een andere regio van Noord- Holland, waar zij hun eigen restaurant hadden, inmiddels is dit verkocht. De gehele familie van het gezin is nog woonachtig in China. Het gezin heeft weinig tot geen sociale contacten in Heemskerk opgebouwd.

De jongen is in Nederland geboren, hij verstaat en begrijpt de Nederlandse taal goed. Samen spelen en delen gaan prima. Spreken is nog steeds moeilijk voor hem.

In zijn sociale-en communicatieve vaardigheden heeft hij ‘support’ nodig van een Nederlands sprekend gezin. Hij is een open, vrolijk, lief en actief kind.

De vader is overdag aan het werk. De vader en moeder spreken redelijk goed Nederlands, de moeder volgt op de woensdagmiddag een taalproject en is op zoek naar werk.
De jongen heeft als hobby’s: spelen met andere kinderen, buiten spelen in de speeltuin, fietsen en al het andere dat jongens leuk vinden om te ondernemen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Heemskerk dat:

  • Woont in of nabij de wijk Poelenburg Oosterzij.
  • Kinderen heeft in de leeftijd van 6 en ouder.
  • Het gezellig vindt dat de jongen op woensdagmiddag komt spelen, mogelijk met uitbreiding in de toekomst naar de vrijdagmiddag.
  • Het fijn vindt om de jongen ‘te helpen/support te geven’ met het Nederlandse taal.
  • Open staat voor de Chinese cultuur.

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Ingeborgh Olij-Frima neemt dan zo snel mogelijk contact op.