Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen in regio IJmond is voor een peuter op zoek naar liefdevolle, gezellige gezinnen. Het sensitieve jongetje (3) houdt van puzzelen, plaatjes in boekjes bekijken, spelen met autootjes en speelgoeddiertjes, met name van de boerderij of dinosauriërs.

De moeder heeft enige tijd geleden, heel plotseling na een kort ziekbed, haar moeder verloren én afgelopen jaar haar beide oma’s. Een groot verlies van naasten, die een belangrijke rol speelden in de levens van de moeder en zoon. In de buurt zijn er helaas geen andere familieleden of vrienden om op terug te vallen. De overbelaste moeder wil graag haar netwerk en dat van haar gevoelige kind vergroten en kwam via de peuterspeelzaal met Buurtgezinnen in contact.

In Beverwijk doet de moeder vrijwilligerswerk, een aantal ochtenden in de week. Hiermee komt ze ‘onder de mensen’, wanneer haar zoon naar de peuterspeelzaal gaat. Ze heeft ook echt wat tijd voor zichzelf nodig en zou het voor het jongetje leuk vinden om met anderen te spelen en komt daarom graag in contact met begripvolle gezinnen, die een handje willen helpen. De moeder heeft een auto en kan de peuter ook eventueel brengen en halen. Ze zou graag (in de toekomst) in Broekpolder Heemskerk of Beverwijk willen wonen.

De moeder heeft het niet alleen moeilijk met het verlies te verwerken van geliefde naasten. Er is ook verdriet en trauma opgelopen in een stukgelopen relatie. De moeder geeft aan zelf liefdevol te zijn grootgebracht en wil dat ook graag voor haar zoon. Ze leren dan ook graag een gezellig gezin kennen, waar ze het bijvoorbeeld leuk vinden om te puzzelen. En dat mogen voor deze slimme peuter best soms wat moeilijkere puzzels zijn! Ook kan hij heel goed zelfstandig spelen en puzzelen. Voor de ontwikkeling van de 3-jarige jongen kan het fijn zijn als er een vaderfiguur in het gezin aanwezig is.

Spreekt het jullie aan om ook met een paar uurtjes per week (of maand) een overbelaste moeder te steunen in de opvoeding en haar zoon op te vangen? Willen jullie deze jonge moeder helpen haar netwerk te vergroten? Dan horen we graag van j(ulli)e! Zodat we binnenkort kennis kunnen maken.

Profiel steungezin:

Wij zoeken begripvolle, gastvrije gezinnen in (de buurt van) Velsen-Noord, die:

  • Het leuk vinden om met deze peuter te puzzelen of naar buiten te gaan met zijn loopfiets en van glijbanen te glijden.
  • De 3-jarige jongen regelmatig op willen vangen, om de moeder te ontlasten.
  • De moeder willen helpen met opvoedvragen t.a.v. zindelijkheid, (hoog) sensitiviteit, gedrag.

Bijzonderheden:

  • Het zou fijn zijn als jullie gezin kinderen rondom de leeftijd van de peuter heeft. Maar laat je niet tegenhouden, als dat niet zo is! Deze slimme, gevoelige peuter kan heel goed met oudere kinderen opschieten.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.