Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is weer op zoek naar betrokken, liefdevolle gezinsleden. Dit keer voor een peuter in Velsen-Noord. Het meisje is enig kind van een alleenstaande voltijd werkende moeder en ze hebben helaas sinds december geen familie meer in de buurt wonen. De moeder voelt zich al langere tijd overbelast en toen ze via Facebook van buurtgezinnen.nl hoorde, besloot ze zich aan te melden. Door de overbelasting en het werk van de moeder in Amsterdam hebben deze moeder en dochter helaas een tè klein netwerk in de buurt, waar de moeder beroep op kan doen.

Het meisje is erg leergierig en speelt, met haar moeder, graag bordspelletje of educatieve spelletjes. Of ze puzzelt graag, alleen of met haar moeder. Het meisje zit in Beverwijk op de peuterspeelzaal en daardoor kan zij ook geen vriendjes en vriendinnetjes in de buurt maken. Hierdoor en met haar werk in Amsterdam leert de moeder in de buurt ook geen andere ouders kennen. En dat is wat ze wel hard nodig hebben, net als andere gezinnen: vriendelijke, behulpzame mensen om zich heen!

Bij welk gezellige, begripvolle gezin kan dit meisje haar nieuwsgierigheid kwijt? Wie wil de moeder helpen haar netwerk te vergroten? Laat dan graag van j(ulli)e horen! We kijken uit naar de aanmelding van je gezin, zodat we binnenkort mogen kennismaken!

Profiel steungezin

Wij zoeken gezinnen in (de buurt van) Velsen-Noord en/of Beverwijk, die:

  • Een nieuwsgierig meisje van 3,5 jaar (en haar moeder) willen leren kennen.
  • Het leuk vinden om educatieve of bord spelletjes te spelen en/of waar het meisje kan puzzelen.
  • Een gezellige plek bieden waar de peuter ook kan zingen, dansen en/of buiten spelen, want daar houdt ze natuurlijk ook van!
  • De moeder (als ze in de file staat) ook adhoc mag bellen, om te vragen of je haar dochter van de peuterspeelzaal kan halen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de www.buurtgezinnen.nl.