Na het geluid van de deurbel kijken twee bruine ogen door de brievenbus. Daarachter staan drie nieuwsgierig kijkende kinderen met een grote lach op hun gezicht.

Buurtgezinnen zoekt voor de twee jongens van 9 en bijna 4 en het meisje van 6 een gezellig steungezin om de week op vrijdagmiddag na schooltijd. De ouders houden de kinderen het liefst bij elkaar, maar staan er ook voor open dat de kinderen hun eigen steungezin en dus vriendjes krijgen.

De moeder werkt overdag terwijl de vader een drukke baan in de middagen en avonden heeft. De opvoeding en zorg komen dus voornamelijk op haar schouders terecht. Doordat er in korte tijd enkele heftige gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, wordt het de moeder nu wat te veel. Zoals ze zelf zegt:” Ik wil mijn kinderen graag positieve aandacht geven, maar dat lukt me nu even niet meer”.

De kinderen houden alle drie van buiten spelen, knutselen, lego, tekenen, met vriendjes spelen en gezelligheid. Zij is een  echt “meisje-meisje”; de jongste praat graag en heeft al zijn eigen superhelden. Zeker de oudste is zorgzaam en sociaal.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin in Purmerend dat:

  • de kinderen om de week op vrijdagmiddag om 14.00 uur op school in Weidevenne kan ophalen
  • bij voorkeur zelf kinderen heeft in deze leeftijd, maar een ouder stel mag ook
  • de jongste eventueel ook om de week op woensdagmiddag een plekje wil geven

Bijzonderheden

  • Ook steungezinnen die liever één of twee kinderen willen opvangen, worden van harte uitgenodigd te reageren. De jongste komt liever samen met zijn broer of zus.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Yolanda van der Arend, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Purmerend en Beemster, via yolanda@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-48431089

 

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.