Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin waar een jonge alleenstaande moeder en haar zoon welkom zijn. Voor de jongen is het fijn om met leeftijdsgenoten te spelen terwijl de moeders even samen kunnen praten.

De moeder is creatief en wil heel graag iets bijdragen aan de Houtense samenleving. Ze maakt verteltassen voor de bibliotheek. De zoon is een enthousiaste, actieve jongen, die houdt van kietelen, stoeien, verstoppertje spelen en buiten spelen. Maar ook van tekenen en knutselen kan hij genieten.

De moeder heeft de afgelopen jaren al meerdere operaties gehad en is herstellende. Ze slaat zich ondanks tegenslagen er dapper doorheen en vorm met haar zoon een goed team. De moeder kan zich mondeling aardig verstaanbaar maken, maar ze heeft moeite met het lezen van de informatie van school en de dagelijkse post. Haar zoon zit in groep 3 en het zou fijn zijn als hij wat extra aandacht zou kunnen krijgen bij het leren lezen. Wie wil hen meer leren over de Nederlandse cultuur en wegwijs maken in Houten?

Profiel steungezin

Voor deze moeder en haar zoon (7 jaar) zoekt Buurtgezinnen.nl een steungezin:

  • dat woont in Houten Noord-Oost (i.v.m. beperkte vervoersmogelijkheden);
  • met één of meer kinderen rond de leeftijd van de jongen;
  • dat het leuk vindt om af en toe iets samen te ondernemen;
  • dat de moeder wil helpen om de Nederlandse taal nog beter te leren beheersen;
  • waar moeder met haar vragen over de opvoeding terecht kan.