Voor de ouders van een ondernemend 5-jarig jongetje en zijn nieuwsgierige broertje van 1 jaar is Buurtgezinnen.nl op zoek naar meer praktische steun in de (buurt van) Rivierenbuurt in IJmuiden. De vader en de moeder van de jongens voelden zich al enige tijd overbelast, sinds de komst van hun 2e kindje.

De ouders zijn met hun zorgen rondom hun baby’s gezondheid via het consultatiebureau met Buurtgezinnen.nl in aanraking gekomen. Het overbelaste gezin is 9 maanden geleden in contact gebracht met een steungezin in ons bestand dat ‘al klaarstond’ en direct wekelijks wilde en kon helpen. De vader voelde zich door de wekelijkse steun steeds beter en is sinds de zomer weer voltijds aan het werk gegaan. Helaas kan het steungezin niet wekelijks blijven helpen en heeft het jonge gezin wel nog wekelijks steun nodig.

Helaas woont de naaste familie en vrienden van de vader in het zuiden van het land en kunnen de ouders van de moeder ook niet alle steun bieden, dat het jonge gezin nodig heeft. De vader en moeder willen graag meer mensen in de buurt leren kennen. De jonge ouders zoeken praktische hulp met het opvoeden van hun jongens. Op woensdag en op zaterdag kan het gezin ondersteuning in de vorm van opvang van (een van) de jongens gebruiken.

Woont jullie gastvrije, gezellige gezin in de buurt van Rivierenbuurt in IJmuiden met of zonder kinderen? En willen jullie dit jonge gezin praktisch meehelpen en hun netwerk vergroten? Dan horen we graag van j(ulli)e om binnenkort kennis te maken!

Profiel steungezin

Wij zoeken behulpzame, gezellige gezinnen in de (buurt van de) Rivierenbuurt in IJmuiden, die:

  • Het leuk vinden om op woensdag of zaterdag met de jongen van 5 jaar er op uit te gaan of te helpen met knutselen of met lego te bouwen;
  • De babybroer van 1 jaar (een dagdeel) willen opvangen op woensdag of zaterdag;
  • Het jonge gezin met praktische hulp kunnen bijstaan en mensen te leren kennen in de buurt, waar ze op kunnen rekenen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.