Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een enthousiaste, ondernemende jongen van 4 jaar zoekt Buurtgezinnen.nl een sportief, begripvol gezin, dat het leuk vindt om er met hem bijvoorbeeld op uit te gaan. De moeder heeft enige tijd haar geluk in het buitenland beproefd. Helaas heeft dat niet uitgepakt zoals ze had gewild en is ze weer naar Nederland teruggekeerd. Het jonge gezin woont sinds terugkomst, afgelopen jaar, bij de ouders van de moeder op zolder. Dit is weliswaar heel liefdevol, echter verre van ideaal en daarom is de moeder naarstig op zoek naar eigen woonruimte.

De moeder omschrijft haar gezin als een gezellig, chaotisch jongensgezin, want ze heeft nog een zoon van bijna 1 jaar, die qua energie niet onder doet voor zijn grote broer! De jongens zijn ondernemend, spontaan en energiek. Alhoewel de liefdevolle opa & oma van enorm grote steun zijn, kan de 4-jarige (bij hen) thuis niet goed zijn ‘ei kwijt’. Hij moet teveel rekening houden met zijn grootouders. Daarom zou het voor de kleuter écht enorm fijn zijn als hij op woensdagmiddag en/of een dagdeel in het weekend bij een energiek steungezin terecht kan. De moeder kent nog niet veel mensen in IJmuiden en komt dan ook graag in contact met behulpzame, vriendelijke, gezellige mensen uit de buurt van de Bomenbuurt.

De moeder zou graag voor haar zoon meer speelruimte willen, zonder teveel restricties (“doe zachter”, “pas op”, “niet aankomen”, etc.) en hoopt eigen woonruimte te vinden. Daarnaast dat hij nu al momenten heeft om lekker vrij te spelen, bijvoorbeeld met andere kinderen. En zich begrepen en fijn voelt. Zodat hij ’s avonds tevreden naar bed gaat en zin heeft in de volgende dag.

Welk begripvolle, avontuurlijke gezin kan iets voor deze jongen en zijn moeder betekenen? Kan je (gezin) de moeder helpen haar netwerk te vergroten? Laat dan graag van j(ulli)e horen! We kijken uit naar de aanmelding van je gezin, zodat we binnenkort mogen kennismaken!

Profiel steungezin

Wij zoeken spontane, energieke gezinnen in de (buurt van) Bomenbuurt IJmuiden, die:

  • Het leuk vinden om een 4-jarige kleuter regelmatig op te vangen op de woensdagmiddag en/of een dagdeel in het weekend
  • Ondernemend zijn en een gezellige plek kunnen bieden waar de jongen zichzelf kan zijn en zijn energie kwijt kan
  • Zelf energieke jongen(s) kennen of in hun gezin hebben rondom de leeftijd van de 4-jarige

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.